tisdag 29 mars 2011

Bättre sent än aldrig?

Jag har försökt att virka amigurumi, men det har inte kännts kul. Inte förrän nu! Nu har jag helt plötsligt förstått det roliga i att sitta och pilla, och fylla med vadd, och montera ihop. Det är ju jätteskojigt! Kalla mig gärna nörd....

Jag har inte knåpat ihop några djur ännu, eller små figurer. Men ytterligare några bullar, småkakor och en tårta har det blivit!Bullarna efter samma mönster som i det här inlägget, kakorna (som skall föreställa Ballerinakakor och nån slags variant på Singoalla) har jag virkat efter eget huvud, Dammsugarna hittade jag mönstret till här och Prinsesstårtan har jag virkat utifrån mönstret i Mia Bengtssons bok "Virka Amigurumi".torsdag 24 mars 2011

Projekt 4 i Utmaningen

Så då! Nu har jag färdigställt mitt 4e projekt i Beas utmaning! Man kan väl säga att ett projekt i veckan inte har varit så svårt att färdigställa, det har nästan mer varit en utmaning att inte göra fler saker än så!

Jag måste faktiskt erkänna att jag fuskade lite, lite med detta projektet. Jag gick och köpte en knapp. Men jag tyckte, att när jag lagt så mycket tid på den här väskan, så ville jag inte sy dit nån trist gammal knapp som jag hittat i nåt skåp, utan jag ville ha en ny fin blank sak! Så då köpte jag det! Väskan är virkad utifrån eget huvud, så kallat "hittepå". Och garnet till väskan kommer härifrån (oj vilken tid det tog att repa upp den, och vilket stooort nystan det blev):Så en babyfilt som aldrig används, blev till den här väskan:

som jag förhoppningsvis kommer att använda mycket!

söndag 20 mars 2011

Hejdå Dagisfröken!

När en av favvofröknarna slutar, då blir man lite ledsen. Och när man vill visa för någon att man är ledsen att de försvinner och att man tycker om dem, då kan man ge dem en present.

Det här fick fröken:

Av en gammal gardin..... Projekt 4 i utmaningen

Av en gammal gardin ja.... Av den kan man knåpa ihop massor av roliga saker!

I sann återbruksanda har jag sytt en klänning av en av mina gamla t-shirts och av valda delar av gardinen!


Och, när jag tycker att något är kul, så snöar jag lätt in på det. Så av det där berömda fleecetyget, och av tyget som skulle bli foder till fleeceoverallen och av valda delar av samma gardin som ovan, har det blivit ännu en babyfilt!

Och kolla, nu har jag fått bättre kläm på att sy fast etiketter och liknande!

tisdag 15 mars 2011

Dagisväska i Återbruksanda

Jag har sytt mig en dagisväska, en blå och vit. Den känns sommarfräsch, lite marin med sina ränder. Jag är himla nöjd med resultatet och kommer nog att använda väskan mycket i vår och sommar. Perfekt att plocka med sig lite mellis i till lekplatsen!Jag har sytt utifrån den här beskrivningen hos Knåpmodern, och väskan är sydd av två gamla tshirts och ett gammalt lakan - länge leve återbruket!!

Äntligen en Einar!

Nu har han landat, lille Einar, några av våra bästa vänners lille son! Inte bara hans mamma och pappa har längtat efter honom, utan vi också. Min stora tös känner sig som storasyster även till denne lille bäbis, hon erbjöd sina tjänster som storasyster till Einars föräldrar, eftersom han inte har någon egen!

Min härliga tjej har pysslat ihop en present till bäbisen, och den överräckte hon igår, tillsammans med ett egenhändigt pysslat och lekskrivit kort! Vad det stod på kortet? "Vi älskar dig, och du skall bli min lillebrors kompis. Välkommen Einar." Jag har lite svårt att läsa hennes "handstil", så jag får helt enkelt tro på vad hon säger!Bodyn är köpt på KappAhl(för länge sedan skall tilläggas), och dekorerad med textilfärg från en sådan där pysselförpackning för barn.

fredag 11 mars 2011

Present till Albin

Jalmar har fått en liten kompis! Han heter Albin, och av oss fick den lille gossen såklart några handgjorda presenter.

Vi får hoppas att de kommer till användning!

En filt....


....och en liten Filur. Mönster och inspiration till den har jag hittat någonstans på nätet, men nu när jag skall länka kan jag inte hitta sidan igen!! Om någon känner igen Filuren, och vet vart jag hittat den, skriv gärna en liten kommentar!

Och, ett litet PS.... Inget är handlat för att göra dessa presenter heller, så de kan också platsa i Utmaningen!!

onsdag 9 mars 2011

Projekt 3 i Utmaningen

Det går ju som en dans det här! Så himla kul att äntligen ta tag i de där mönstren som jag hittat på diverse blogar, printat ut och satt in i pärmar. Nu virkas det utifrån dem också!

Här kommer ett fat med kakor och bullar, kanske inget man behöver följa mönster för att göra, men ibland krävs ett mönster för att inspirationen och lusten skall infinna sig, eller vad säger ni?!

Kakorna har jag virkat utirån eget huvud, det är tre rundlar i varje kaka, som jag sedan sytt ihop. "Kakrundlarna" är virkade med dubbelt garn, och fyllningen med en tråd. Bullarna har jag hittat beskrivning på här, hos Fröken Elsa!


Mums!

lördag 5 mars 2011

Projekt 2 i Utmaningen

Här går det undan! Just nu flödar inspirationen, och jag är sugen på att prova massor av olika mönster. Under året har jag surfat runt på olika blogar, hämtat inspiration och inväntat pyssellusten. Nu är den här på allvar, eller ja, det har den väl varit den senaste tiden om man skall vara helt ärlig!

För länge sedan hittade jag ett mönster på en virkad prinsesskrona, men tillfälle att virka den har inte funnits förrän nu. Det var roligt att virka prinsesskronor, så det har redan hunnit bli två! En perfekt present till små flickor!

Mönstret hittade jag hos Crochetra, och det var som sagt kanonbra!

Här har vi en busig unge som inte vill vara med på bild just idag!!
torsdag 3 mars 2011

Projekt 1 i Utmaningen

Vilken tur för mig (eller är det fusk kanske?) att jag just fyllt på mitt pyssellager när utmaningen "Använd det du har" i den här blogen dök upp!

Här är ett litet halsband jag pysslat ihop. Det är inte till mig, utan till en tjej med tre barn. På tagsen har jag stansat barnens namn, och på den stora ringen står orden "Min familj". Fint tycker jag.