lördag 23 januari 2010

Jag hittade en fin liten bok.....

...i en bokhandel på internet. När man inte kan bläddra i boken ifråga är det svårt att skapa sig en uppfattning om vad den egentligen innehåller, men det verkade lovande utifrån beskrivningen tyckte jag. När boken väl landat i min brevlåda upptäckte jag ju ganska fort att det var fler stick- än virkmönster i den, men vem vet, kanske det kan vara roligt att sticka nån gång emellanåt också??Mitt första projekt ur boken fick bli en liten virkad väska. I ärlighetens namn, så ser inte min väska ut exakt som den i boken. Det skulle varit tofsar på knytbanden, och istället för en liten rosett skulle det varit en blomma. Men på detta viset blev det mer "jag"!måndag 18 januari 2010

Barbiekläder

Jag jobbar på en förskola, och där leker barnen med barbiedockor. De tycker om att klä på och klä av dockorna, om och om igen!

Min lilla dotter har också börjat leka med dessa dockor (fast hon kallar dem för prinsessor!), och även här kläs det på och av. Probemet är bara att kläderna varken är särskilt enkla att klä på och av för en tre - fyra- åring, eller har särskilt bra kvalitet. Så då tänkte jag.... att man kan ju såklart virka egna kläder till de små dockorna!!

Så här är de första färdiga, och fler lär de bli. De går både fort att virka, och uppskattas av barnen! Mönstrena finns än så länga bara i mitt eget huvud, men så småningom kan det hända att de skrivs ned!

Kalla fötter....

...hade jag när vår familj var på besök hos våra vänner häromdagen. De har rikitgt kalla golv, och i detta bistra vinterväder blir det ju inte precis varmare.
Ett tag nu har jag varit sugen på att prova att virka ett par enkla tofflor, och mina istappar till tår blev startskottet!

jag använde detta mönstret:
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=98&d_id=26&lang=se

Men, jag gjorde några ändringar! Jag virkade inte rikitgt så högt skaft som det stod beskrivet, jag avlsutade inte med kräftgång och dessutom lade jag till et litet knytband!

Jag är jättenöjd med slutresultatet, och de värmer mina kalla tår finfint framför tvn om kvällarna!

Julklappsväska

Av min alldeles nya make fick jag en fantastiskt fin väska i julklapp. En riktig överraskning, och en riktig fullträff! Jag blev naturligtvis väldigt glad, och såg självklart möjligheter tll virkning....Nästan alla vantar och mössor jag har går i rosa toner, men det gör inte väskan, så det var ju klart att jag var "tvungen" att virka mig ett par matchande vantar och en mössa!Mössmönstret är samma som jag använt tidigare, med egna variationer, och vantmönstret har jag hittat här:
http://web.comhem.se/~u98400668/knepoknap.html

måndag 11 januari 2010

Här virkas det....

....men det är svårt att fota när ljuset är dåligt och orken är klen!
Snart, snart så kommer bilder på det senaste!

måndag 4 januari 2010

Julklappar - äntligen levererade!

Skrev i ett tidigare inlägg att jag virkat en hel del klappar, men inte fotat dem ännu. En hel del mössor blev det ju såklart, och en eller ett par olika vantar. Till lillebror och svärmor blev det faktiskt varsitt mobilfodral! De blev så bra, så jag är faktiskt sugen på att ge ett till mig själv också!Den lilla, lilla mössan som jag visade upp i mitt allra första inlägg tillsammans med ett par vantar, var såklart för liten till bebisen ifråga när det äntligen var dags för julafton! Men, mamman blev så förtjust i mössan att hon ville ha en ny, lite större till sin bebis, och en likadan till sig själv! Så det är vad jag virkar på just nu. Det är så roligt att det man skapar uppskattas av fler än en själv!

Äntligen en egen hörna!

Det är så roligt att äntligen ha hittat en liten hobby! Jag har letat och provat i flera år utan att lyckas, men nu... jag älskar att virka! Därför vill jag ju såklart skapa plats för det i vårt hem, en egen liten hörna, där garn och virknålar får bo. Och nu har jag gjort det, så nu, nu kommer det att virkas filtar, väskor och koftor i mängder, för min lilla virkhörna är en av de bästa hörnorna jag vet!söndag 3 januari 2010

Nytt år, nya tag!

Här har det varit tyst, tyst, tyst! Men virknålen har inte vilat, nej då! Den har brunnit i händerna på mig! Det har virkats julklappar i mängder känns det som! Har varit riktigt dålig på att fota mina senaste kreationer, men jag skall be mottagarna fota sig själva i dem, så att det såsmåningom kan komma upp en bild eller två!

Just nu arbetar jag med mössor i mor- och barnvariant, och funderar över hur mitt alldeles egna mobilfodral skall se ut!

Och den där klänningen till dottern, den vilar, ja, kanske ända tills i vår!