tisdag 26 oktober 2010

Tröja till dockan

Lilltjejens docka fryser, meddelade tösabiten häromdagen. "Det är så kallt att bara ha linne på sig när man går ut nu på vintern".

Jag funderade lite, och kom fram till att det enklaste sättet att virka en docktröja på måste ju vara att göra ett bak- och ett framstycke. Jag gjorde styckena raka och sydde sedan ihop dem, så det blev en tröja med båtringning. Tycker själv att det blev riktigt bra, och är lite sugen på att prova om det fungerar till ett barn också. Nån som tror sig veta?!

Såhär fin blev dockan Lisa i alla fall:

söndag 24 oktober 2010

Nya tofflor!

Japp! Nu när vi bor i hus, har jag förstått att det tydligen ingår i själva upplevelsen att bo i hus, att man skall frysa om fötterna. Så det gör jag. Brrr! Inte för att vi snålar på värmen, det drar liksom utmed golvet, huset är ju ganska gammalt!

Nåja, det är ju bara en välkommen anledning att köpa garn och virka lite!! Ett par tofflor, inspirerade av ett mönster från garnstudio.com (även bilden kommer därifrån):Jag hoppade över själva spännet (& de sitter på ändå) och jag gillade inte alls tanken på en garnboll runt fötterna, så den lät jag också bli att göra! De var roliga att virka, och snart skall man ju börja med julklapparna, så några tofflor kommer det nog att bli i år!

Här är resultatet i allafall!

fredag 22 oktober 2010

Dagens pyssel!

Pysslet för idag har inget med vare sig virkning eller smyckestillverkning att göra, utan med snö!! Årets första snö dalade sakta ner under natten, så vi har såklart varit ute och lekt. Och gjort en snölykta!Hoppas den inte hinner töa bort innan kvällen, vore mysigt att få se den lysa i mörkret!

torsdag 14 oktober 2010

Födelsedagspresent!

Var på besök hos en vän igår, som både hade födelsedag och ny liten bäbis!
Den lilarandiga mössan som var tänkt att passa på bäbisen, passade istället på storasysterns docka.... Åhhhh! Jag mätte ändå på en babymössa, men det måste varit en prematurmössa jag fått tag i! Nåja! Som tur var hade jag handlat en liten present till bäbisen också, så det ordnade ju sig!

Mamman fick ett hänge att knäppa fast i en halskedja. På hänget har jag stansat in barnens namn, och det var i alla fall en uppskattad present!

tisdag 12 oktober 2010

Babytossor

Har börjat på ett par tossor till den där filuren som bor i magen. Jag har hittat mönstret hos Garnstudio.se, men jag har liksom kört fast, jag förstår inte hur de menar... Någon som vet?

Såhär skall de bli när de är färdiga, bilden har jag lånat från Garnstudio.se:Här är det jag har kört fast, vad betyder detta; "virka 2 st tills, 1 halvst,"

"SEDAN VIRKAS DET SÅ HÄR FRÅN MITT BAK (virka 1 m i varje m från föregående v):
VARV 1: 14-17-20 (27-30) fm, 1 halvst, virka 2 st tills – LÄS MINSKNINGSTIPS, 6-8-8 (10-10) st, virka 2 st tills, 1 halvst och 14-17-20 (27-30) fm = 38-46-52 (68-74) m."

Jag blir inte hjälpt av att läsa minskningstipsen, så nu vet jag inte vad jag skall göra! Är ytterst tacksam om ngn vet, och kan förklara för mig!

onsdag 6 oktober 2010

Bäbispresent

Det är inte bara vi som knåpat ihop ett litet syskon, bekantskapskretsen vimlar utav små bäbisar! Lustigt det där, att det liksom kommer i vågor. Alla verkar utöka sina familjer vid samma tid!

Här är i alla fall en liten mössa, med små knytband, till en liten Elsa!fredag 1 oktober 2010

Minivantar

Del 3 i bäbisprojektet är färdigställt, ett par små, små vantar. Mönstret har jag hittat nånstans på nätet - gratis, och det är samma som jag använt tidigare.