måndag 26 mars 2012

Att förhandla med sin femåring

Konsten att förhandla. Det är det de skulle lära ut på de där föräldrautbildningarna man blir erbjuden innan man skall bli förälder. Att lära sig om amning eller om smärtlindring under förlossningen är inte värt någonting i jämförelse!

Min stora tös har såklart ett gosedjur på sin förskola. Ett i mitt tycke riktigt läbbigt loppis"fynd". För att bli av med den där läbbiga katten lovade jag henne en ny katt. En virkad. Här är den!Mönstret kommer från en av Mia Bengtssons böcker. Fast där är det ett lejon. Jag hoppade över tofsen på svansen, manen och nosen. Jag gillar den, och tror säkert att jag kommer göra ett lejon också en dag!

Tittut våren!Tja. Nåt i den stilen tror jag att den här söta lilla apan tänker.
Apan skall få bo hos en liten ny flickbäbis, som precis som apan skall få uppleva sin allra första vår och sina första snödroppar!Apan är virkad i Freja med virknål 3,5. Det var ett väldans lättvirkat garn, och resultatet är jag riktigt nöjd med! Mönstret kommer från en av Mia Bengtssons böcker.

lördag 10 mars 2012

Apan Apansson

Ännu en figur ur Välkommen till Virkligheten! En knallrosa apa, med ett litet broderat hjärta på bröstet.

Apan har speciella krafter, den hjälper små barn att sova hela nätterna i sina egna sängar. En bra och användbar kraft kan man ju tycka.
Min nattvandrande dotter fick apan, så vi får väl snart se om superkraften fungerar!Apan är virkad med virknål 4,5 med Marks & Kattens LOL. Det är ett akrylgarn gjort av återvunna PET-flaskor. Det gick kanonbra att virka de olika delarna i garnet, men att sy ihop dem var lite värre. Det gjorde riktigt ont i fingrarna att sy med det tjocka garnet. Men det var det ju såklart värt när man ser det färdiga resultatet!
Apan blec ca 30 - 35 cm hög.

Taxen Taxameter

Einar har fyllt ett år, ett helt år har han funnits nu! Wow alltså!
Einar fick en tax i födelsedagspresent, kanske får den heta Taxameter, eller kanske Kringel, eller kanske nåt helt annat!Taxen är virkad med Tilda och virknål 2,5. Mönstret finns i Välkommen till Virkligheten.

lördag 3 mars 2012

Minival

Ja, en liten minival har simmat sig in i min dotters växande amigurumifamilj.
Och nog för att det stod Minival, men så liten som den faktiskt blev trodde jag inte att han skulle bli! Den är bara ca 5 - 6 cm lång! Väldans söt!Mönstret kommer som vanligt från en av Mia Bengtssons böcker. Figuren är virkad med akrylgarn och virknål 3.