onsdag 4 januari 2012

Välkommen till Virkligheten!

Min man. Alltså. Man kan nog inte ha en bättre! I ett av klapparna låg det garn, och i en annan en virkbok! Välkommen till Virkligheten.
Äntligen! Här skall virkas!

God?

En liten svamp.En Flugsvamp. Är den egentligen god, eller stämmer det att den är farlig och giftig? Det finns säkert någon liten varelse som gillar den, tror ni inte!Svampen finns i Mia Bengtssons första bok. Och, ja, man kan tycka att jag snart borde hunnit virka alla figurer i den boken, men nej. Det finns fortfarande några kvar!

Virkade klappar

Några virkade klappar blev det även i år. Tyvärr hann jag inte riktigt med att fota allesammans innan de packades in och överlämnades. Men i alla fall.
Två klappar fastnade på bild!

En keps till min bror. Mönstret kommer ur boken "Stickat och virkat - Vintage på svenska", av Birgitta Forslund och Åsa Dahlgren.
Hans mysiga sambo fick en basker, och även det mönstret finns i boken.Både keps och basker var lättvirkade, snabba och roliga att göra. Jag har använt det garn och virknål som står i mönstrena.

Jag är riktigt sugen på flera av mönstrena i boken. Framförallt stickmönstrena. Men, jag kan ju inte sticka!! Kanske är det det som skall bli mitt nyårslöfte? Att lära mig sticka!

Och, så. En av barnens kusiner är en riktig hockeytok. Så. Till honom blev det en liten maskot virkad efter mönster i Mia Bengtssons första bok. Givetvis i egna lagets färger. Och kan ni tänka er, den var skoj att virka den också!