söndag 25 april 2010

Lite virkning!

Det var länge sedan det var något inlägg på den här så kallade virkbloggen handlade om virkning, men nu är det i alla fall dags för just ett sådant inlägg!

Som jag skrivit tidigare så har jag en väninna som väntar tvillingar. Jag har i ett tidigare inlägg visat upp tossor som jag virkat till dessa små väntade liv. Nu har jag också virkat en liten filt! Såklart skall det bli en till, det är ju trots allt två bäbisar i magen, då måste det ju också bli två filtar!

Mönstret till filten har jag hittat hos Virkaholic, det finns i bloggen under rubriken : Att virka gallerfilt.

Här kommer en bild på min version!

Examenspresent

Min härliga arbetskamrat har under två års tid kämpat med studier till förskollärare samtidigt som hon arbetat. Det har stundtals varit tufft, men nu när det är över säger hon att det var mödan värt! I lördags kväll var jag bjuden på examensfest till min goa vän, för att riktigt fira. En liten present måste man ju ha med sig!

onsdag 21 april 2010

Äpplet faller inte långt från trädet sägs det!

Måste bara visa!

Vi har en gemensam hobby jag och min favvotjej! Vi gillar att göra halsband och armband. Och när mamma sitter och pysslar, då sitter älsklingen jämte. Detta fina lååånga halsband fick jag, alldeles nyss! Lycka!

Presentmaskinen....

...det är jag!

En arbetskamrat fyller år på lördag, så enligt vår arbetsplats tradition firas detta fredagen innan/närmast den stora dagen med tårta och present! En god tradition tycker jag! Vi turas om att ordna med tårta och present, och den här gången blev jag ombedd att göra ett smycke till Kerstin.

Kerstin har tre barnbarn, och vi har ägnat en veckas tid åt att luska ut vad de heter och hur man stavar deras namn, hoppas vi varit lika hemliga som vi tror att vi varit! På fredag får vi veta, om vi lyckas att överraska eller om hon varit oss på spåren hela tiden!



Här är en närbild på de cirkelformade tags jag använtför att stansa barnbarnens namn på. På den ena är det stansat på både fram och baksida, så endast ett namn åt gången ses.

Till pappan i hushållet

Mannen i huset, pappan alltså, har länge efterfrågat ett eget smycke. Han tycker att det är på tiden att han får ta del utav pysslandet på nåt mer sätt än att bara få betala för delarna som behövs! Så... här kommer ett litet halsband till pappan i hushållet!



Jag har stansat vår dotters namn på en silverpläterad tag. Tagen har jag sedan fäst på ett flätat läderband med lås. Vi får hoppas att han gillar det, men Joline (vår lilltös) säger i alla fall: "Åh.... pappa kommer få det fiiinaste halsbandet!"

söndag 18 april 2010

Grönt är skönt!



Idag skall vi på kalas för att fira min bonus-svärmor, som fyller år nu i dagarna. Paketet ovan är till vår Eva. Att pyssla är ju roligt, så det blev en hemmagjord present. Ett litet smyckeskit bestående av armband och örhängen!





Nu återstår bara att hoppas att mottagaren gillar valet av färg!

lördag 10 april 2010

Bäbisfilt!

Runt omkring mig vandrar det runt mängder av tjocka fina magar! I en av magarna bor det en ny liten kusin till min lilla tös. Vi väntar med spänning på att den här lilla personen skall anlända! Under tiden vi väntar passar jag på att virka lite till den blivande lillkusinen, man får ju liksom ta chansen när den kommer! Och alla vet ju att så bäbisar behöver filtar, i mängder...

söndag 4 april 2010

Arbete pågår!

Jag kämpar på med dotterns klänning, och det går framåt. Nu är bakstycket klart, och framstycket påbörjat! Det skall bli så spännande att se det färdiga resultatet. Jag funderar på att göra fickorna i en annan färg (vit), och lägga till några virkade blommor att sy fast på framstycket. Vad tror ni om det?

Påbörjat framstycke..... Framme vid: "Fortsätt virka tills stycket mäter 21 cm..."


Avslutat bakstycke!