torsdag 11 februari 2010

Dock-kläder och människopynt

Virkningen, ja.... Jo, det virkas för fullt faktiskt! Vantar och mössa till mannen i hushållet, babytofflorna ligger färdiga och väntar på att kompisarnas bäbisar skall bli färdiga, grytlappar som skall bli liten gåbortpresent är halvfärdiga, och en fin lila klänning till dotterns docka är snart, snart färdig. Så, ja, det går framåt.

Men, det som upptar tankarna är olika smyckesprojekt. Tänk vad en sak lätt kan leda till en annan. Garn och virknål till pärlor och ståltråd, och kanske, kanske kommer jag våga mig på en stickning senare i vår??

Senaste pärlalstret är som följer!söndag 7 februari 2010

Och apropå...

....pysslet av annat slag!

I förrgår var det min födelsedag, och då får man ju för det mesta nån liten present. Min (ganska nyblivne) make har varje år lika stora problem med att hitta en bra present säger han. (Fast jag har aldrig varit missnöjd, inte vad jag kan minnas i alla fall!) Till saken hör att han ofta ofta suckar och stönar här hemma över allt garn, alla virknålar och en himla massa kedjor, tänger och pärlor som ligger och skräpar. Man kan ju lätt tro att han inte är så positiv till dessa nyfunna (och förhoppningsvis varaktiga) hobbysar. Men, snacka om kärlek! I födelsedagspresent får jag en stor, blank och fin inspirationsbok!

Tack, tack!

Pyssel av annat slag!

Min kära kusin, som faktiskt är den som puschat på mig att utveckla min kreativa sida, sysselsätter sig med en mängd olika skapande. Bland annat gör hon egna smycken. Jag gillar smycken, halsband och armband med tingeltangel, säg mig den tjej som inte gör det! Så, varför inte prova själv, tillsammans med kusinen första gången, men sedan på egen hand!

Här är några av mina alster, vi kan börja med mina armband:
Jag har gjort några halsband också:

Det har blivit en mängd andra halsband och armband också, men de har varit presenter och således inte blivit fotade. Ibland hinner man liksom inte med sig själv!

måndag 1 februari 2010

Nya små fötter i väskretsen!

Och som alla vet behöver ju små fötter hållas varma! Därför virkas det nu på små söta tofflor! En uppsättning tofflor + vantar till en 6-dagars liten tös är redan levererad (hann tyvärr inte bli fotad innan leverans), och en uppsättning är under tillverkning! Det är otroligt tillfredställande att arbeta med något som ger så snabt resultat!

Här är mönstren jag använt iaf:
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=25&lang=se
och:
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b17&d_id=21&lang=se

Hoppas att kunna visa någon liten bild snart!