måndag 30 april 2012

Hoppetihopp

Ok. Jag förstår ju att jag de senaste veckorna måste framstått som smått galen. Besatt kanske? Hur många små djur kan man virka egentligen. Så kan man ju kanske tänka.

Men. På onsdag är det dags för jobb igen. De 17 månaders föräldraledighet som följde på mina 3 månaders 50% sjukskrivning pga tidiga sammandragningar är nu till ända.
Så. Ja, lite besatt är jag nog. Virkning som terapi..,

Så, här kommer en liten kanin. Virkad med Red Heart och nål 3,5. Mönstret hittar man hos Järbo, där åker kaninen luftballong, minsann!

fredag 27 april 2012

Lite ledsen?

Lite ledsen, ja det kan man känna sig ibland.
När man måste lämna en ledsen liten på dagis.
När man saknar sin pappa, men liksom inte har nån lösning på problemet att man faktiskt inte kan ringa honom i himlen.
När man önskar att mamma fanns på lite närmre håll.
Då. Kanske känner man sig såhär.

Mönstret finns i en av Mia Bengtssons böcker, garnet är Freja och nålen 3,5.

onsdag 25 april 2012

Virkelivirk

Ytterligare en nalle till samlingen. Även detta mönster kommer från Drops.

Han är virkad med Svarta Fårets Jubileumsgarn och nål 3,5. Han är väl ungefär 25 cm lång.
Och smal, stackarn. Jag får nog leta fram några blåbär åt honom så han slipper svälta!

måndag 23 april 2012

Små grodorna

En liten groda, ca 20 cm lång, har sett dagens ljus. Han är virkad i Freja med virknål nr 3,5. Mönstret kommer från Drops, kanonbra!

söndag 22 april 2012

Ka-ka, Ka-ka

En liten fågel. En höna. Så galet söt, tycker jag själv! Är riktigt sugen på att göra ett gäng fåglar till, i olika fina klara färger. Och då skulle de ju kunna kallas för djungelfåglar. Vad vet jag!Hönan, som enligt mönstret egentligen är en kyckling, är virkad i mitt nya favoritgarn Bravo, med nål 3,5. Mönstret hittar man här
.

onsdag 18 april 2012

Nallebjörn

Här
hittade jag ett mönster på en liten björn, som jag bara var tvungen att virka. Han heter Teddy, och är virkad i akrylgarnet Bravo med virknål 3,5. För ett tag sedan var jag riktigt skeptisk mot akrylgarn och använde mest bommulsgarn. Men jag vet inte jag. Det har sina fördelar när man virkar små figurer.
Han har som ni ser halsduk, och den finns inte med i mönstret, utan är mitt eget påhitt. Jag gillar halsdukar!

måndag 16 april 2012

En Elegant Elefant

Vi frågan till stora damen här hemma om vilket slags djur som kunde tänkas behövas i virkväskan blev svaret elefant. En sådan tur då, att det i en av mina virkböcker finns ett elefantmönster!

Elefanten är virkad i ett garn som heter Red Heart, med nål 3. Han ser inte alls ut som den i boken, och jag känner mig sisådär nöjd. Men beställaren verkar gilla den, så då är väl allt frid och fröjd!

Boken är för övrigt helt galen! En riktig inspirationspärla, nåt att bläddra i nån gång emellanåt!

söndag 15 april 2012

Öronen mina är långa och fina....

Jag är en liten kanin, liten fast ovanligt fin? Kaninen är virkad i akrylgarnet Bravo, med virknål 3,5. Mönstret hittade jag här. Jag var lite tveksam till öronen från början, men nu när de sitter på plats, så tycker jag att det blev riktigt bra. Den är söt! Faktum är, att det egentligen är en påskhare som heter Miss Mew. Fast jag tycker vi bestämmer att detta är en kanin. Japp. Det är det.

onsdag 11 april 2012

Mjau!

En knasig och tokrolig katt till samlingen. Han heter visst Sylvester. Snabb att virka, en figur som man blir lite glad av att se på!
Mönstret finns här. Jag använde ett akrylgarn som heter Bravo och virknål 3,5. Katten är ungefär 20 cm hög.

tisdag 10 april 2012

Rövarräv?

En liten räv. En röd en. Kanske rövarräv, det vet man aldrig. Den ser ialla fall tillräckligt lurig ut för att kunna röva!
Räven är virkad med nål 2,5, och i bommulsgarn. Den är ungefär 10 cm hög. Mönstret hittar man i boken Välkommen till Virkligheten, fast där har den ingen halsduk, det är mitt egna lilla påhitt.

onsdag 4 april 2012

Påskpresenter

Snart är påsken här. Ja, faktiskt redan imorgon!

När det är dags för påsk är det dags för påskägg, påskris, påskgodis, och - enligt min femåring - påskpresenter.
När man får sån information, att barn skall få påskpresenter på påsk. Då är man ju glad att man åtminstonde får den informationen några dagar innan själva påsken. Annars hade det kunnat sluta olyckligt!

Den här femåringen. Hon informerade också tidigare i veckan, vänligt men bestämt, att hon saknade några djur i sin "virkadedjurväska". "Mamma, jag har smådjur, jag har katter och jag har vattendjur. Jag behöver nog faktiskt en hund."
Japp.
Och den lille gossen? Ja, han får liksom nöja sig med det hans lilla mamma känner för att knåpa ihop, i väntan på förmågan att själv kunna befalla, förlåt, jag menade beställa...

Så, här är de. Årets påskpresenter. En liten hund. Och en liten björn. Båda är virkade i Järbos Fuga Tweed, med virknål 3,5. Och mönstrena finns i två av Mia Bengtssons böcker.