onsdag 14 december 2011

Baka, baka, liten...

...pepparkaka!

Kikade in hos Emilia som har bloggen "Why keep to one project?" och fick syn på så fina pepparkakor!

Jag var genast tvungen att virka mig ett par. Eller, mig och mig. De hamnar faktiskt i ett litet paket. En liten påfyllning av virkade godsaker till dotterns kök. För jag råkar veta att tomten i samarbete med en av våra vänner har hittat bakutrustning till min lilla tös att få i julklapp. Så då behövs ju fler kakor att servera, det förstår man ju!Kakorna är virkade i Soft Cotton med nål 3,0.
Tack för mönster och inspiration!

fredag 9 december 2011

Pysselstafett

Jag deltar i en pysselstafett anordnad av Jonna. Ett himla skoj initiativ, det har varit roligt att följa stafetten och kul att kika in i några för mig helt nya bloggar.

Nu har turen kommit till mig. Jag fick temat Hemtrevnad av CT. Håhåjajja.

Det första jag kom att tänka på var en sån där krukväxt ni vet, helt grön. Men, ja, det kändes ju ärligt talat inte så himla roligt.

Så jag funderade vidare. Vad är Hemtrevnad för mig?
Tända ljus, kuddar i soffan.... och doften av nybakat bröd och fika.
Nu är ju detta inte nån doftblog, men ändå!Det blev kolakakor bakade tillsammans med min goa tös. Några helt vanliga (fast i ovanlig form) och några med mandel i. För så stod det nämligen i receptet vi följde som fanns i boken här nedan.Nej, detta var ju som sagt ingen doftblog, utan en virkblog.
Så jag har ju självfallet virkat något som doftar gott och sprider hemtrevnad.En cupcake, en lussebulle och två macarons. Mönstrena är mina egna, och garnet är som vanligt Tilda, och Red Heart. Virknålen är den med nr 2,5 på.

Nu återstår bara att lämna vidare till nästa deltagare!
Och det gör jag till Sara med bloggen Pyssliga Sara.
Och detta gör jag med ordet/temat Mjuk. Lycka till Sara!