fredag 18 november 2011

Hård på utsidan

Men mjuk på insidan.
På det viset visar många av oss upp sig för världen.


En fars dag som passerat då vi firat barnens pappa, min makes pappa, men min pappa finns inte hos oss för att bli firad längre.
Vid sådana tillfällen kan man känna att det hade varit skönt med ett skal att krypa in i för en liten stund.Och det har ju min lilla sköldis. Hon är virkad i Tilda och i Red Heart med virknål 2,5.
Benen var besvärliga och lite pilliga att fästa, men annars var hon en fröjd att virka, precis som alla andra små figurer i Mia Bengtssons första bok!

onsdag 16 november 2011

Från Hexagon till Kofta!

Det blev en kofta!


Jag är så glad att jag äntligen vågade mig på att prova den här koftan. Jag har varit lite rädd för vikningen, att få ihop de där delarna till ett plagg. Man det fungerade, och det var skoj! Så det blir antagligen några fler koftor virkade. Vilken himla tur, att nästa alla jag känner väntar barn!

torsdag 10 november 2011

Runt i cirkel, och en Award

Så virkas det här just nu. Eller. Egentligen i formen av en hexagon.
Det skall bli en kofta. Vi får se när, det blir en kofta....
Mönstret har jag hittat här.Ja, och så har jag fått den stora äran att ta emot en award till! Tack Tant Grön!

Men den här gången väljer jag att bara säga tack och ta emot, och inte skicka vidare!

måndag 7 november 2011

Present till Einar på Dopdagen

Igår var det dags för lille Einars dop. Det var ett hejdundrande kalas, med tårta och flera sorters kakor, gott!

Einar fick en virkad nallebjörn i present. Björnen är virkad efter Mia Bengtssons mönster, som finns i hennes första bok. Tycker han är himla gullig faktiskt!Nallen är virkat i ett grovt ullgarn och med virknål 5. Här på bilden står den jämte ett äpple (lunchen kanske?!), så kan man lättare se hur stor han är.

torsdag 3 november 2011

Den slanka linjen...

Japp. Det är vad som gäller här nuförtiden, större delen av veckorna i alla fall. Så då får man väl hålla sig undan godsakerna även när det kommer till virkning!


Morötter, ur Mia Bengtssons första bok!


Virkade i ett bomullsgarn jag inte sett förut men som jag sprang på av en händelse, med virknål 2,5. Här är bild på banderollen, om någon skulle vilja veta exakt vilket garn det är.

tisdag 1 november 2011

Taggigt!

Får man lov att presentera en liten familj?
Här har vi Mamma Kotte och hennes MiniKotte. De hör till arten igelkott, och återfinns i Mia Bengtssons bok Virka glada amigurumis.Mamma Kotte är virkad i Järbos Soft Cotton med virknål 3, och MiniKotten är virkad i Svarta Fårets Tilda och i Red Heart (ett garn som finns på Eko:- i vår stad) med virknål 2,5.

Roliga att virka och söta att titta på är de helt klart!