måndag 31 oktober 2011

Award!

Jag har fått en award! Min första faktiskt, så jag känner mig himlans glad och stolt!

Tack så mycket säger jag till jonna d!

Jag fick awarden med motiveringen: för att hennes virkade saker är så fina och gör var människa glad.

Så nu är det min tur, att svara på frågor och att skicka vidare.
Varför började du blogga?Jag började blogga för att dokumentera mitt pyssel för min egen del, men också för att kunna visa andra vad jag pysslar med.Vilka bloggar följer du?Jag följer mängder av bloggar. Mest virkbloggar, men också inredningsbloggar, och livsstilsbloggar.Favoritfärg(er)?Blått. Fast om man frågar min dotter så säger hon att mamma älskar vitt. Och det stämmer ju bra det också...Favoritfilm?Har svårt att lägga titlar på minnet, men jag gillar filmer som berör, eller de som inte gör det. Som man kan se i rent feelgoodsyfte. Bra för stunden.Vilka länder drömmer du om att besöka och varför? Jag har knappt rest någonstans, så jag vill väl se mig omkring. Såsmåningom. Fast jag har ingen brådska med det. Just nu är drömresemålet en solig och varm sandstrand som passar en småbarnsfamilj. Om ett par år är det kanske en storstad som lockar!

Att välja ut fem bloggare som skall få den här awarden av mig.... det känns kul!

Jag väljer att skicka vidare till....
Kungen och Majkis för att det verkligen är en blogg om att leva i nuet. Som berör. Som är finurlig och vacker och rolig.
Virkverket för att jag verkligen gillar Annikas mönster och figurer, och bilder och texter.
Fiffel och tråd för att jag gillar henne, hennes engagemang, hennes virkning och såklart hennes katt.
Trivsamma stunder för att hon driver en härlig blog, och en härlig butik, och är en härlig tjej som jag gillar!
Och till sist...
Fånga dagen som är en blogg som handlar om det värsta. Och samtidigt det bästa. Om min dotters allra bästa vän och hennes stora kamp. Hennes och hennes familjs livs resa. En resa som sker här och nu. En blog som förtjänar fler läsare, en familj som förtjänar ett lyckligt slut.

Så. Detta är de bloggar och de människor som just nu inspirerar mig. Både i mitt pyssel och mitt skapande. Och i mitt liv. Som mamma. Eller vän. Eller helt enkelt som människa.

tisdag 11 oktober 2011

Jag har apat mig...

En liten apa har sett dagens ljus.
Den är virkad efter det här mönstret, och han var riktigt rolig att knåpa ihop!
Jag tycker den ser ut som en riktigt busig apa dessutom...Apan är virkad i Svarta Fårets Tilda, med virknål 2,5. Den är väl ungefär 12 cm hög. Precis lagon storlek på en apa, tycker ni inte?