fredag 31 december 2010

I väntans tider....

Ja, det är där vi befinner oss, fortfarande! Bäbisen i magen var beräknad till den 21e december, nu är det den 31e! Nu kan vi väl börja hålla tummarna på allvar för att det skall bli en liten 2011-bäbis, men jag, som är i valstorlek, skulle gärna se en tidig -11!

Vad skall man sysselsätta sig med då, när allt man orkar är att sitta? Virka lite kanske?!

Ännu en filt till vår väntade bebis, i restgarner den här gången. Två olika röda nyanser, en blå, och så lite vitt. Tyckte den blev lite USA- inspirerad, men med blomma på istället för stjärnor blev det mer vanligt!onsdag 22 december 2010

Pärlpyssel

Klart att morbröderna skall ha julklappar tycker min tösabit! Och mormor också.
Vi pärlar väl lite då!tisdag 21 december 2010

Några julklappsörhängen

Som jag skrivit tidigare så ger vi inte julklappar i vår familj till andra än barnen. Tyvärr har jag lite svårt att hålla mig till denna överenskommelse i år. Det kan bero på att jag har haft ganska mycket tid över till pyssel och knåp under hösten!

På torsdag, dan före dan, blir det julafton hos svärfar med familj. Där finns en svärmor, och tre svägerskor. Till dem har jag knåpat ihop var sitt par örhängen, bara för att det är roligt!

Jag hoppas att damerna i fråga gillar vad jag gjort!Fyrkanstsmössa till stora tjejen

Här är den - åter funnen! När jag bad min tös om lite hjälp med att posera sade hon; "Jag gillar den mösan ganska mycket mamma!". Det får man väl ändå säga är ett hyfsat gott betyg från en tjej som strax skall fylla 4 år?!

Jag mätte omkrets och höjd på en "köpemössa" som jag vet passar, och så virkade jag. Fasta maskor i ränder. Jag virkade ett långt stycke som jag vek dubbelt och virkade samman. Till sist fodrade jag med en bit fleece. Varmt och mjukt!

måndag 13 december 2010

Julfest på jobbet

Jag arbetar som förskollärare på en förskola med barn i blandade åldrar. Och Luciafirande, det har vi varje år. Efter det traditionsenliga luciafirandet med barn och deras familjer är det dags för personalens julfest, eller julkalas. Då äts det gott och kanske viktigast av allt.... Vi spelar julklappsspelet!! Roligt!

Vi har med tre klappar var till spelet, och en av mina blir virkad. Ett litet kit, med mobilfodral och nyckelband. Hoppas att det blir en åtråvärd klapp i årets spel!

Julklapp till maken

Hittade för nästan ett år sedan den här boken

i bokhandeln, och i den finns ju så mycket fint!

Jag är sugen på att virka mängder av plagg härifrån, men har väl inte riktigt haft tid och energi att dra igång några stora projekt!

Men min make sade skämtsamt för ett tag sedan att jag borde virka en slips till honom, och i boken finns faktiskt ett slipsmönster, så det har jag gjort! Den blev kanon, om jag får säga det själv, och det får jag ju!Lite, (eller ja, mycket kanske,) retro, och i härliga julfärger! Jag hoppas att han kommer att bära den åtminstone på själva julafton!

torsdag 9 december 2010

Fyrkantsmössa

Jag läste en blogg, närmare bestämt det här inlägget hos en bloggerska som kallar sig FruAlbertsson. Jag blev sugen på att prova göra en mössa av en fyrkant, det låter ju som om det skulle bli toppengulligt!

Så jag provade. Jag har virkat en randig som jag fodrat med fleece till min stora tös, och en grönmelerad till mitt lilla väntade barn. Den stora mössan är på vift just nu, men passade kanonbra på huvudet i fråga.

Här är bild på den lilla mössan:Tack för inspirationen!